Jan Aarts: interne scouting Jeugd

Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020 om 21:00.

Jan Aarts, die afgelopen seizoen actief was als assistent-trainer van de Selectie, gaat invulling geven aan de interne scouting Jeugd bij EMK.

Waarom interne scouting?

Het beleid van de EMK is er op gericht dat ieder lid moet kunnen spelen op het niveau dat hij of zij aankan. Een speler vasthouden in een bepaald team vanwege het teambelang, is niet het beleid. Natuurlijk is de balans in een team belangrijk, maar het mag niet ten koste gaan van de ontwikkeling van een individuele speler.

Wat houdt de interne scouting in?

  • We gaan onze jeugdspelers vanuit een objectief- en onafhankelijk oogpunt beoordelen
  • We gaan onze jeugdspelers sneller- en wellicht vroeger op hun eigen niveau laten kennismaken met trainingen en wedstrijden
  • We gaan bij de jeugd eerder doorselecteren dan pas vanaf de JO19
  • We gaan onze jeugdspelers in een vroeger stadium begeleiden richting het seniorenvoetbal en met name de Selectie

De interne scouting gaat in eerste instantie toegepast worden bij de Jongens Onder 15 (JO15), Jongens Onder 16 (JO16), Jongens Onder 17 (JO17) en Jongens Onder 19 (JO19).

Scouten tijdens wedstrijden en trainingen

Net als de trainers van de betreffende teams, beoordeelt de interne scouting de spelers. Trainers geven ook aan hoe een speler functioneert op de training en of hij zich houdt aan de afspraken die binnen het team zijn gemaakt. Door middel van onderlinge samenwerking wordt een goed en afgewogen beeld verkregen van de ontwikkelingen die spelers doormaken. Aan de hand daarvan wordt een speler in de toekomst in een bepaald team geplaatst.

De interne scouting werkt samen met de leiders/trainers van bovengenoemde teams, de TC Jeugd en de trainer/assistent-trainer van de selectie. Spelers zullen uitgenodigd worden bij trainingen van hogere teams en wellicht ook gevraagd worden om mee te gaan naar wedstrijden.

Wij wensen Jan veel suc6 en natuurlijk ook veel plezier!