Jubilarissen bij EMK

Geplaatst op: zaterdag 22 september 2018 om 13:15.

Op vrijdag 21 september werd een aantal jubilarissen gevierd bij EMK. Onder aanzienlijke belangstelling speelden de jubilarissen en potje voetbal op het hoofdveld tegen een team van alle leeftijden. Het wedstrijdje begon onder een plensbui: als symbool voor verbindingen verscheen er een dubbele regenboog aan de hemel.

Na de demonstratie van talent, werden de jubilarissen toegesproken door de voorzitter Richard du Croo de Jongh. De meest bijzondere jubilaris was Gert van Geffen inmiddels 50 jaar lid van EMK. Hij is de zoon van de overleden oprichter en eerste voorzitter van EMK Toon van Geffen. Van voetballer tot voorzitter (6 jaar lang), Gert heeft zich geweldig ingezet voor EMK in diverse functies. Zijn gezin en vijf zussen (oud voetbalsters van EMK) waren getuige van de dankwoorden en het applaus voor Gert.

Vier andere jubilarissen zijn met 40 jaar lidmaatschap ook aardig op weg naar een gouden jubileum. John van den Dungen voetbalde bij EMK met zijn twee broers en vervulde diverse functies. Harrie Verhoeven bleek een goeroe te zijn van bouw en verbouw van de kantine. Frank van der Hoeven is al vele jaren leider en Mark van Keulen ook al 40 jaar actief als speler, scheidsrechter en financieel expert. Ook werden gehuldigd de jubilarissen met een 25-jarige staat van dienst: Patrick Suler, Roland van Bergen, Jan Willem van Brakel, Ruud van Geffen, Hans van Geffen, Jarco Dekkers, Bart Heezemans, Joost van Helvert, Ruud van Helvert, Marcel Mol en Peter van der Leegte (scheidsrechter en animator G-voetbal).

Inmiddels blijkt bij jubilarissen de derde generatie ook al actief te zijn bij EMK, het karakter onderstrepend van EMK als familievereniging. Onder het genot van een drankje en versnaperingen werden vele herinneringen uitgewisseld.

Het was dan weer een gezellige avond.

Foto: “Hans, Ruud en Gert van Geffen, samen 100 jaar bij EMK”