Jubileumwedstrijden: een prachtig stuk EMK historie

Geplaatst op: zondag 30 april 2023 om 21:30.

Er stond een en ander te gebeuren vanmiddag op een zonovergoten sportpark Wettenseind, gezien de vele jaren historie die zich vanmiddag hadden verzameld voor de gezamenlijke viering van 60 jaar EMK.

Als eerste waren het de sponsoren van nu en de afgelopen jaren die de strijd aangingen met de vrouwen van VR1 en daar waar de heren dachten met een stuk ervaring en voetbalgogme de dames wel de baas te kunnen, was het vooral de fitheid en strijdlust waarmee de dames het de heren lastig maakten vanmiddag. Ook moesten er aan de kant van de sponsoren enkele tactische wissels doorgevoerd worden om de spieren die duidelijk niet gewend waren aan zoveel arbeid, van de nodige- en tijdige rust te voorzien. Er was sprake van een heuse wedstrijd waarbij de doelgerichtheid van de dames uiteindelijk het verschil maakte met de eerste overwinning van het seizoen voor VR1.

Na deze eerste wedstrijd was het tijd voor de wedstrijd waar velen al weken naar hadden uitgekeken: het kampioenselftal van 1983 was bijna voltallig naar het Wettenseind gekomen en met het erbij zijn was het hoogtepunt van de middag feitelijk al bereikt. Tactisch was het vanmiddag het belangrijkste om ‘heel’ te blijven en was de wedstrijd van ondergeschikt belang. Het was een grote reünie waarbij het weerzien en de gezelligheid om nog één keer samen te schitteren de boventoon voerde. Oh ja er werd ook nog een wedstrijd gespeeld tegen de Classics die uiteindelijk iets fitter waren dan de oud oud kampioenen en er samen een prachtige middag van maakten. Ook het in grote getalen opgekomen publiek genoot zichtbaar van het plezier wat ruimschoots de rest van de middag bleef beheersen.

Als slotstuk speelde de oud selectie tegen de huidige selectie en ook hier was het gezamenlijke plezier maar ook de wil om te winnen iets meer voelbaar. Voetballen verleer je niet met de jaren, hooguit gaat het baltempo en de snelheid enigszins verloren, waardoor beide teams er een alleraardigste partij van maakten. Enkele oud selectie spelers wilde de jongere garde duidelijk een en ander laten zien, maar aan de andere kant had de huidige selectie daar ook de nodige voetbalkwaliteit tegenover te zetten. Na 2x 40 minuten was het slotstuk van deze mooie middag voldoende om samen naar de derde helft te gaan, nog een biertje te drinken en na te genieten van een prachtig jubileum weekend.

Proficiat EMK!