Kaarten bij EMK op vrijdag ….. kei gezellig

Geplaatst op: maandag 16 december 2019 om 09:55.

Tonnie Leenders organiseert bij EMK al jaren de inmiddels traditionele kaartavond. Als nieuw bestuurslid vind ik dat het belangrijk is op activiteiten aanwezig te zijn. Tonnie is altijd op zoek naar nieuwe deelnemers/sponsors etc. Doet ze goed. Dus op de contactavond donderdag weet ze mij ook te motiveren om minimaal even te komen kijken.

Eigenlijk zat ik daar niet op te wachten. Zelf ben ik niet zo een goede kaarter en het beeld om met mopperende wat oudere, meer ervaren kaarters een vrijdagavond te delen, staat niet bovenaan mijn lijstje. Zeker niet op vrijdagavond. Maar beloofd=beloofd, ik spring vrijdag op mijn fiets en hup richting EMK. Aangekomen, keurig ontvangen door Tonnie en ja hoor ze hebben mensen tekort. Dus Frank gij moet meedoen. Oei-oei.

4 tafels met bekende leden maar ook oud-leden, supporters etc. een soort reünie. Ik begin mij op mun gemak te voelen. Loten en ik kom aan tafel met bestuurders en oud-bestuurders van EMK. De oud-voorzitter schrijft en we gaan van start. De eerste potjes gaan moeizaam maar allengs krijg ik vertrouwen. Zeker omdat we in een zeer ontspannen sfeer, geen moppers als het een keer misgaat, onder genot van een drankje en hapjes – met dank aan Niels, aan het kaarten waren maar ook onder het kaarten gezellig aan het buurten waren.

Ik stond een paar potjes voor het einde in de min, dus ging wat stunten om toch in de plus te eindigen, dit tot plezier van mijn mede kaarters. De 2e ronde, weer loten, nu met andere zeer gezellige mensen aan tafel. Zelfde scenario, alleen nu lukte het stunten wel, minder gelach .. iedereen wil toch winnen. Eindig in de plus en hoop op een prijs. Tonnie heeft weer 3 mooie boodschappentassen met levensmiddelen voor de beste drie kaarters van de avond. Helaas hoorde ik daar niet bij. Echter de prijswinnaars waren zo vriendelijk om de zoutjes en chips te delen met de anderen.

Het nakaarten, schijnt ook belangrijk e zijn, kon beginnen. Tjonge wat een sterke verhalen en analyses. Ik heb ervan genoten. Op de vraag van Tonnie, komde volgende keer weer. Volmondig JA-Natuurlijk. 20 december Wild-Rikken, da is gewoon kaarten, met prijs een stuk Wild (konijn, haas etc.). Het was een kei-gezellige avond, waarin we samen veel plezier hebben gehad. Mijn advies: ook al kende nie goed kaarten en wilde een gezellige anders als anders avond, sluit dan gewoon aan. Tonnie bedankt en ga zo door. Dit was nou typische EMK-gezelligheid.

Frank van der Hoeven