Kleedkamers

Geplaatst op: zaterdag 23 februari 2019 om 09:30.

Als je afgelopen weekend in een Woenselse kleedkamer moest zijn, dan is de kans groot dat je een rotweekend hebt gehad. Op zaterdag werd een compleet jeugdelftal van RKSV Heeze op bezoek bij Unitas’59 door twee mannen bestolen van jassen, tassen, broeken en sokken.

En een dag later besloot buurman Nieuw Woensel alle kleedlokalen die middag een zó belangrijke bestemming te geven, dat er geen ruimte meer vrij was voor de gasten van RKDSV.

Nu is het natuurlijk een tikkeltje lullig dat een vaandelteam zich moet omkleden in een bestuurskamer. En erg netjes geregeld is dat natuurlijk ook niet. Maar op het moment dat je als jeugdspelertje niet eens je handdoek en een schoon shirt meer in een kleedkamer kunt achterlaten, dan hebben we wel weer een écht dieptepunt bereikt.

Mooi vond ik wel dat Unitas schijnbaar camera’s heeft hangen, waarop de schaamteloze dieven te zien (en hopelijk te herkennen) zijn. Ik hoop dat ze opgepakt worden.

En als de rechter vervolgens in een creatieve bui is, dan zou die hen wat mij betreft bij wijze van alternatieve taakstraf een paar kleedlokalen mogen laten bijbouwen bij buurman Nieuw Woensel. Op die manier sla je immers direct twee vliegen in één klap.

Mattijs Smit, artikel Eindhovens Dagblad vrijdag 22 februari 2019 ©