Maarten van Happen – Lid van Verdienste EMK

Geplaatst op: maandag 16 oktober 2017 om 19:35.

Op vrijdag 13 oktober 2017 vond bij EMK een bijeenkomst plaats voor de werkers en sponsors die een bijdrage hadden geleverd aan de renovatie van de kantine van EMK. In een toespraak herinnerde de voorzitter Jacques Ribot de geschiedenis van het gebouw sinds 1982 en de rol die de kantine speelt bij EMK (inmiddels meer dan 550 leden).

Voor het project van renovatie werden in 2016 kaders en begroting aangegeven door Walrick Dirkx en Maarten van Happen. In juni 2017 werd gestart met de werkzaamheden. In hoog tempo hebben veel vrijwilligers samen met vakmensen in korte tijd een gigantisch karwei uitgevoerd: renovatie van het dak met isolatie, verwijderen van asbest, plaatsen van 54 zonnepanelen, verwijderen van steunpalen in de kantine met plaatsing van een stalen draagbalk in de nok, hogere en nieuwe plafonds, nieuwe bar inclusief koel- en tapinstallatie, vernieuwing van de keuken en plaatsing van een grote nieuwe koelcel. De rol van Maarten van Happen werd onderstreept als grote inspirator en animator van het bouwteam, met deskundig oog voor de grote lijn en aandacht voor de details.

Namens het bestuur overhandigde de voorzitter aan Maarten van Happen het ereteken van “Lid van Verdienste van EMK” voor zijn jarenlange belangeloze inzet.

Onder het genot van een drankje (dank je wel Bavaria) en een hapje (dank je wel Beursgebouw en NBI) werden hierna herinneringen uitgewisseld en nieuwe plannen voor de toekomst gemaakt.

Van harte proficiat Maarten !

2017-10-13 Maarten van Happen (28)