Nuenen CA 2019: 2e plaats EMK 1

Geplaatst op: zaterdag 24 augustus 2019 om 21:00.

In het kader van de voorbereiding nam EMK vandaag deel aan de 2e editie van het hernieuwde Nuenen CA toernooi. Het weerzien tussen de Nuenense clubs EMK, Nederwetten, Nuenen en RKGSV was warm en hartelijk.

Uiteraard was er direct in de eerste ontmoeting tussen RKGSV en EMK al sprake van rivaliteit, maar dat maakt deze wedstrijden ook zo mooi om te spelen. EMK was duidelijk de bovenliggende partij en kwam al snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Ondanks enthousiaste- en verwoede pogingen van RKGSV slaagde men er niet meer in om de wedstrijd te laten kantelen en was de winst voor EMK.

In de tweede wedstrijd was er de altijd beladen ontmoeting met Nuenen 2, een uitstekend voetballend elftal waar EMK prima partij aan kon geven. Nuenen was veelvuldig in balbezit en had de optische controle over de wedstrijd, maar het had duidelijk moeite met de wedstrijdmentaliteit van EMK. Nuenen kwam in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong, waarbij het lange tijd zicht had op de winst maar net voor tijd kwam EMK uit een prima uitgevoerde aanval op 1-1.

De slotwedstrijd tegen Nederwetten moest de beslissing brengen omtrent de toernooiwinst, waarbij EMK vanaf het beginsignaal het initiatief nam en duidelijk te sterk was voor Nederwetten (7-1 winst). Uiteindelijk was het Nuenen 2 dat op basis van het doelsaldo de toernooiwinst naar zich toe kon halen.

Complimenten aan de organisatie voor een prima 2e editie van het Nuenen CA toernooi 2019. De 3e editie zal in augustus 2020 plaatsvinden in Nederwetten.

Eindstand:

  1. Nuenen 2 (op basis van doelsaldo)
  2. EMK (op basis van doelsaldo)
  3. RKGSV
  4. Nederwetten