Nuenen verscherpt toezicht: rode kaart

Geplaatst op: donderdag 24 september 2020 om 22:45.

NUENEN – Nuenen gaat vanaf vrijdag strenger dan ooit optreden tegen sportclubs en horeca als bezoekers zich niet houden aan de coronaregels. De gemeente treft maatregelen als bezoekers door ondernemers en verenigingen niet systematisch worden aangesproken op verslapte aandacht voor de afstandsregels.

Burgemeester Maarten Houben heeft dat donderdagavond aangekondigd in de gemeenteraad vanwege een snel stijgend aantal besmettingen in de gemeente. ,,We zien dat mensen in horeca, in kantines en op feestjes de afstandsregels laten varen. We zien dat het op plekken te druk wordt’’, zei hij.

Enorm grote zorgen

Ondernemers en clubs die bezoekers niet in de hand hebben, krijgen letterlijk een rode kaart als laatste waarschuwing. De ultieme consequentie is dat een kantine of sporttribune wordt gesloten, kondigde de burgemeester aan. ,,Helaas zijn deze maatregelen nodig.’’

In de regio valt Nuenen de laatste weken op vanwege een (relatief) hoog aantal besmettingen. Houben vertelde dat er woensdag weer bij zes Nuenenaren een coronabesmetting is vastgesteld. ,,Wij maken ons enorme grote zorgen over razendsnelle toename in onze gemeente’’, aldus de burgemeester.

De burgemeester constateert dat de besmettingen verschuiven van jongvolwassenen naar oudere generaties zoals vijftig- en zeventigplussers. Er liggen op dit moment geen inwoners met corona in het ziekenhuis. ,,Maar de verwachting is dat dat niet lang op zich laat wachten.’’