Ouders opgelet: extra aandacht gevraagd !

Geplaatst op: zondag 11 november 2018 om 20:25.

Enkele jeugdleden van voetbalvereniging Sparta ‘25 zijn benaderd voor een ‘keuring’ door een man die zich voordoet als eigenaar van een voetbalschool. De zaak is gemeld aan de politie.

Volgens Sparta ’25 noemt de man zich Johan van Dijk. Kinderen zouden voorafgaand aan deelname aan zijn voetbalschool ‘gekeurd’ worden. Ze mochten dit niet tegen de KNVB of hun ouders vertellen.

Een woordvoerder van de jeugdcommissie van Sparta ‘25 bevestigt dat vorige week binnen de club uit Beek en Donk melding is gemaakt van het voorval. ‘Meerdere’ voetballers zijn via Facebook en andere sociale media door de man benaderd. Hij zou zeggen dat ze zijn gescout voor zijn voetbalschool. Voorafgaand aan deelname zouden ze moeten worden ‘gekeurd’. ,,Ze zijn er niet op in gegaan. Er is niets gebeurd. Gelukkig niet.”

Bij Sparta ’25 zijn alle jeugdtrainers en de ouders geïnformeerd. ,,En ook de omliggende verenigingen ASV ’33, ELI en Mariahout. Hopelijk kan dit zo snel mogelijk de kop ingedrukt worden om erger te voorkomen. Deze ‘Johan van Dijk’ kan volgende week een andere virtuele gedaante aannemen.”

Een vader van een van de jeugdleden van Sparta ’25 heeft afgelopen vrijdag melding van het voorval gedaan bij de politie, zo bevestigt een woordvoerder van de politie Oost-Brabant zondag. ,,We inventariseren de zaak en bekijken wat er vanuit de politie eventueel aan actie kan volgen.”

Voor zover bekend zijn geen soortgelijke meldingen bij de politie gedaan.