RKGSV 3 – EMK 6 1 – 1

Geplaatst op: donderdag 26 april 2018 om 22:45.

Afgekomen op een heus Facebook evenement was er een behoorlijke belangstelling voor de wedstrijd op sportpark De Polder te Gerwen tussen het lokale ‘derde’ en de Genestho’s van EMK6. Er stond duidelijk iets op het spel vanavond: het mogelijke kampioenschap in de 6e klasse. De barvrouw was duidelijk overweldigd door zoveel belangstelling op een normale donderdagavond, waarop de omzet van het biermerk van Sjefke Vaeren naar onverwachte hoogten steeg.

Dan naar de wedstrijd waarbij EMK vanaf het beginsignaal veel energie in de wedstrijd stopte en knokte voor de wellicht laatste kans op het kampioenschap. RKGSV stond organisatorisch goed en had ook een goede kijk op de posities op het veld en kon veel aanvallende intenties al direct onschadelijk maken. In de 29e minuut was er een goed uitgevoerde aanval van EMK en was het Rob van Wetten die de 0-1 voorsprong noteerde. Even leek EMK door te drukken maar was het toch de ervaring van Gerwen die de wedstrijd ‘in leven liet’ richting de thee.

Na de rust leek de echte ‘swung’ uit de wedstrijd, probeerde EMK de wedstrijd te beslissen maar was Gerwen stapje-voor-stapje de partij die de wedstrijd dood maakte en wachtte op het ene moment wat voldoende zou kunnen zijn. Net voor tijd was er uit het niets ineens dat moment toen Peer Beekmans zich verkeek op een bal en een corner moest weggeven. De bal werd nog weggewerkt maar uit de rebound viel toch nog de gelijkmaker, 1-1. De gemoederen liepen nog even hoog op, maar uiteindelijk was de 1-1 eindstand wellicht een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld (hoewel de meningen daarover kunnen verschillen).

Een mooie avond met voor de één een teleurstellend resultaat en voor de ander een resultaat waar men mee kan leven.