Rode kaart voor EMK

Geplaatst op: vrijdag 25 september 2020 om 19:00.

Op donderdag 24 september is er bij EMK een corona-inspectie geweest door de gemeente. Daarbij heeft de vereniging een rode kaart ontvangen. Dit geldt als een laatste waarschuwing, voordat de gemeente een forse boete gaat opleggen en mogelijk overgaat tot sluiting van de kantine. Dit willen we ten alle tijden voorkomen!

Het bestuur en de klusploeg zijn de afgelopen tijd druk geweest om in- en rond het sportcomplex aanwijzingen aan te brengen voor gedrag ter voorkoming van verspreiding van COVID-19. In de praktijk zien we, dat deze regels niet altijd worden nageleefd. Het handhaven van de anderhalve meter onderlinge afstand is vaak moeilijk. Ook zijn er looproutes aangebracht, die vaak genegeerd worden.

Om boetes en sluiting van de kantine te voorkomen, zijn we helaas gedwongen extra maatregelen te nemen, en deze- en de bestaande maatregelen strenger te gaan handhaven. De nieuwe maatregelen worden van kracht vanaf het weekend van 26/27 september:

  • 1,5 meter afstand geldt ook langs de lijn
  • In de kantine en op het terras is het niet toegestaan tafels en stoelen te verplaatsen
  • Per tafel is er een beperkt aantal zitplaatsen
  • In de kantine en op het terras moet iedereen zitten en helaas vol = vol

Voor de handhaving van de regels rekenen we op sociale controle. Daarnaast zal er handhavend worden opgetreden door coronavrijwilligers.

Wie zich niet aan de regels houdt loopt het risico van het sportpark te worden verwijderd.

We willen toch allemaal dat het sportpark en onze kantine open blijven?!!

Bestuur EMK