Stand van zaken 1e periode, de kanshebbers

Geplaatst op: zaterdag 4 november 2023 om 08:45.

Nog drie wedstrijden te gaan en dan zullen we weten welke ploegen een stap dichterbij promotie zijn.

5e Klasse E
De strijd om de 1e periodetitel in de 5e Klasse E is een spannende. DOSKO’32, dat vorig seizoen in de middenmoot eindigde in de 5e Klasse C, heeft tot nu toe nog alles gewonnen en lijkt dan ook de favoriet. Maar hoe goed DOSKO’32 nu echt is en of het DE kandidaat is voor die 1e periodetitel zullen we de komende weken gaan zien.

DOSKO’32 won tot nu toe wel al haar wedstrijden maar speelde ook al tegen de nummers elf (DEES), twaalf (Sterksel) en dertien (EMK). Daarnaast won het nipt van de nummers zes (Waalre) en acht (Woenselse Boys). In de laatste drie wedstrijden van de periode gaat DOSKO’32 alleen nog spelen tegen de concurrenten van die periode. Zo moet het komende zondag op bezoek bij de nummer vier Riethoven, krijgt het daarna de nummer drie DVS en gaat het op 19 november naar de nummer vijf Steensel.

Gelet op het programma lijkt de nummer negen van vorig seizoen en de huidige nummer twee van dit seizoen, Knegselse Boys, misschien wel de favoriet. Knegselse Boys beschikt over een enorme veerkracht, dat is dit seizoen wel gebleken. Knegselse Boys kwam met 0-2 achter tegen EMK en won met 4-2, kwam met 1-2 achter tegen DVS en won met 4-2, kwam met 3-2 achter tegen Steensel maar pakte nog een punt (3-3) en kwam met 0-1 achter tegen De Weebosch maar won uiteindelijk nog met 2-1. Knegselse Boys gaat komende zondag op bezoek bij de nummer negen Tivoli, verder ontvangt het de nummer zeven FC Cranendonck (FC Cranendonck begon met twee verliespartijen maar bleef in de laatste drie wedstrijden ongeslagen) en speelt het nog uit bij de nummer zes Waalre.

DVS (12 pnt), Riethoven (12 pnt) en Steensel (11 pnt) hebben een soortgelijk programma. Allen spelen ze dus nog tegen koploper DOSKO’32. DVS krijgt nog de nummer acht (Woenselse Boys) en elf (DEES) op bezoek, Riethoven de nummer acht (Woenselse Boys) en de nummer dertien (EMK), en Steensel de nummers elf (DEES) en twaalf (Sterksel)

Programma:
Tivoli – Knegselse Boys
Steensel – Sterksel
DVS – DEES
Riethoven – DOSKO’32

Woenselse Boys – Riethoven
DEES – Steensel
Knegselse Boys – FC Cranendonck
DOSKO’32 – DVS

Steensel – DOSKO’32
DVS – Woenselse Boys
Riethoven – EMK
Waalre – Knegselse Boys

Artikel van Peter Bussers, AmateurVoetbalEindhoven.nl ©