Super Sunday: en een super zondag was het

Geplaatst op: zondag 2 april 2023 om 21:30.

Voorafgaand aan deze speeldag was er de nodige spanning rondom de standen op de ranglijst en het evt. doorgaan van de wedstrijden.

Onze verslaggever had het druk met beide wedstrijden die tegelijkertijd op veld 1 en -2 plaatsvonden.

EMK 4 – Braakhuizen 3

EMK startte de wedstrijd scherp en zich volledig bewust van de belangen: het was in de openingsfase de bovenliggende partij en nam ook al snel een geruststellende 1-0 voorsprong. Toen het zelfs een 2-0 voorsprong nam leek een voortijdige beslissing in de wedstrijd aanstaande, maar net voor rust slaagde Braakhuizen erin om de aansluitingstreffer maken; 2-1. Na rust was het met name Braakhuizen wat het grootste gedeelte van de 2e helft het initiatief had, wat resulteerde in een boeiende eindfase. Toen Braakhuizen zo’n 5 minuten voor tijd de gelijkmaker liet aantekenen (2-2), leek dat een terechte afspiegeling van de wedstrijdverhoudingen. Met een fantastische actie direct na de gelijkmaker, pass met de buitenkant van de voet (Sjoerd Stooker), rechtstreeks op het hoofd van spits Fabian zorgde voor de ontlading aan de kant van EMK: dit was de beslissing in de wedstrijd en een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap (3-2).

EMK 6 – Braakhuizen 4

Na de heenwedstrijd in Geldrop/Braakhuizen (2-2), was ook in de beginfase van de wedstrijd de spanning voelbaar. De openingsfase was voor EMK maar na het uitblijven van het openingsdoelpunt, viel het doelpunt juist aan de andere kant na een goed uitgevoerde aanval van Braakhuizen; 0-1. EMK liet zich niet uit het veld slaan en slaagde erin de wedstrijd opnieuw naar zich toe te halen met de gelijkmaker en nog voor de rust de 2-1 voorsprong. Na rust was EMK de bovenliggende partij en werd de wedstrijd niet echt een wedstrijd meer. EMK liep uit naar een overtuigende voorsprong en Braakhuizen kon daar niet echt meer iets tegenover stellen. Het was duidelijk dat de drie punten op het Wettenseind zouden blijven en uiteindelijk stopte de teller bij een klinkende 5-2 overwinning.

Het bleef nog lang onrustig op het Wettenseind …..