‘Van Brakel, stop dit debacle’

Geplaatst op: zondag 22 november 2020 om 10:45.

NUENEN – Ruim 200 betogers liepen zaterdag over het Wettenseind naar de plek waar deze aansluit op de Geldropsedijk. De plek waar, volgens het plan dat er ligt, een rotonde komt. Een rood-wit lint gaf de grootte aan en was gespannen over fietspaden, bermen, achtertuinen en waterpartijen. Een probleem volgens het actiecomité, en niet het enige.

Over de smalle weg gaan straks vele verkeersbewegingen. Met een breedte van 5.5 meter wordt dat lastig, er moeten aan beide zijden fietspaden komen, ruimte voor verbreding is er niet en er komen tal van weggetjes en fietspaden op uit. ,,Alles moet over dit idyllische, rustige stukje” sprak een deelneemster haar verbazing over de plannen uit. Ook het idee van geluidsschermen valt verkeerd bij de actievoerders. Christian Everhardus, vader van korfbalstertje Feline was vooral bezorgd. ,,Want onze jeugdleden fietsen hier.”

Mensen waren opgetrommeld via Facebook en er was geronseld bij het Kernkwartier. ,,De vertegenwoordigers van aangelegen woon- en sportverenigingen hebben in de eigen wijk of club geflyerd” vertelt organisator Henri van den Nieuwenhof. ,,Al eerder staken we de koppen bij elkaar om tot een gezamenlijk standpunt te komen maar de wethouder luistert niet. Dit is de meest onlogische, onveilige en ongezonde oplossing.”

Handtekeningen

Er werden 1.250 handtekeningen aangeboden aan Monique Donkers, vicevoorzitter van de gemeenteraad met de wens ‘Laat u niet verleiden tot overhaaste stappen’. ,,Aanbieden aan wethouder Van Brakel heeft geen zin, zij heeft haar plan getrokken, dus wilden we dat doen aan de burgemeester als voorzitter van de raad. De raad beslist tenslotte. Maar dat wilde het college niet. Dus werd het de vicevoorzitter. Komende commissievergadering wordt het plan besproken. Hopelijk wordt ons voorstel ter sprake gebracht. Daarin heb je wél te maken met Eindhoven en de provincie. Daarmee praten gaat tijd kosten. De wethouder wil dit niet omdat tijdverlies invloed heeft op afspraken omtrent de bouw in Nuenen-West.”

Donkers liet na afloop weten dat dit praten wel moet: ,,We bouwen in Nuenen-West ook voor de regio, dus het is logisch dat we met hen ook de consequenties bespreken.
Artikel Eindhovens Dagblad, 22 november 2020 ©