Voetbalclub EMK krijgt hoger hekwerk

Geplaatst op: zaterdag 9 september 2017 om 12:30.

NUENEN – Over de gehele lange zijde van het voetbalterrein van EMK aan het Wettenseind, langs Pieterveld en Culenhof, wordt het hek 4 meter verhoogd. Tenminste, als een bewoner aan de Krommenakker – aan de korte zijde van het sportpark – niet in het gelijk wordt gesteld. Hij heeft bewaar aangetekend. Op 18 september volgt de hoorzitting.

Met het besluit komt het college terug op een afspraak die werd gemaakt in 2008 met deze bewoner om geen ophoging uit te voeren. Een woordvoerster van de gemeente geeft aan dat vanwege deze eerdere afspraak de situatie opnieuw tegen het licht is gehouden en een onderzoek heeft plaatsgevonden naar belang van een hoger hek. De uitkomst hiervan is dat het college heeft besloten terug te komen op de afspraak en gunning te verlenen. De bezwaarmaker is door de gemeente per brief op de hoogte gebracht van de beslissing. Hij wilde tegen deze krant niet op de situatie reageren.

De ophoging werd vorig jaar al gedaan op verzoek van voetbalvereniging EMK en van de bewoners van het Pieterveld. Het huidige hek is 2 meter hoog en zowel tijdens wedstrijden als op trainingsavonden vliegen er met regelmaat ballen over het hek. Hierdoor liggen wedstrijden steeds stil, ondervinden de bewoners van het Pieterveld hier hinder van en is de verkeersveiligheid in gevaar. Het Pieterveld is geen doorgaande weg maar wel, in tegenstelling tot in 2008, volledig een openbare weg.

Artikel Eindhovens Dagblad – 9 september 2017 ©

Ballenvangers  Ballenvangers 2