Voorbereidingen voorjaarsreeks in volle gang

Geplaatst op: maandag 23 november 2020 om 19:45.

Hoewel de competities momenteel stilliggen in verband met de coronamaatregelen, wil de KNVB voorbereid zijn zodra er weer groen licht is om de competitie te mogen hervatten.

JEUGDVOETBAL O13 T/M O19

De najaarscompetities van de 1e klassen en lager worden als geëindigd beschouwd. Voor het vervolg geldt dat de teams vanaf januari 2021 worden opgenomen in een soort ’tussencompetitie’ om zodoende extra wedstrijden te spelen zodat bepaald kan worden wat de kwaliteit van een team is. Op basis van de resultaten van de gespeelde wedstrijden zal dan tenslotte een voorjaarsreeks worden samengesteld welke daarna wordt gespeeld.

Net als afgelopen jaren worden de teams voor de voorjaarsreeks junioren 1e klassen en lager binnenkort weer opnieuw ingedeeld. Normaliter worden deze indelingen gebaseerd op de eind)standen van de najaarsreeks. Aangezien er in dit seizoen geen (eind)standen van de najaarsreeks beschikbaar zijn en er slechts een gering aantal wedstrijden zijn gespeeld, zal in het voorjaar 2021 in twee delen worden gesplitst van zeven wedstrijden. In deze competities worden de teams opgedeeld in poules van 8 waarin een halve competitie wordt afgewerkt. De resultaten uit deze te spelen “eerste periode” vormen dan de basis voor de daarna samen te stellen voorjaarsreeks. Bij het indelen van de voorjaarsreeks gaan wij er in eerste instantie vanuit dat de teams die uitkomen in de najaarsreeks ook weer meedoen aan de voorjaarsreeks. Teams die zich gedurende de najaarsreeks hebben teruggetrokken, worden vanzelfsprekend niet meer ingedeeld.

4-FASENCOMPETITIES

Eerder is op deze website een nieuwsbericht verschenen met informatie over de voorgenomen planning per district/steunpunt voor de rest van het seizoen. De 1e fase van de competities voor de leeftijdsgroepen O8 t/m O12 was net afgerond toen ook deze competities door de coronamaatregelen stilgelegd werden. Hierdoor kon de voorgenomen 2e fase niet van start gaan. De KNVB richt zich op een mogelijke hervatting van de competities vanaf 16 januari 2021.

Omdat de teams in de 4-fasencompetities (leeftijdsgroepen O7 t/m O12) ook een tijd niet hebben mogen spelen kan het zijn dat verenigingen inmiddels een correctie moeten doorvoeren op het aantal teams in een leeftijdsgroep. Bij het indelen van de teams in de 3e fase gaan wij er in eerste instantie vanuit dat de teams die zouden gaan spelen in de 2e fase gewoon zullen deelnemen. Teams die zich inmiddels hebben teruggetrokken, worden vanzelfsprekend niet meer ingedeeld.