Zilveren waarderingsspeld KNVB voor Bart van der Wijst

Geplaatst op: maandag 5 juni 2017 om 11:15.

Op zaterdag 3 juni heeft Bart van der Wijst uit handen van de KNVB vertegenwoordiger Ad van de Kimmenade de zilveren waarderingsspeld ontvangen. Dat gebeurde bij de prijsuitreiking van het EMK Penaltytoernooi.

Bart is sinds 1 juni 1976 lid van de voetbalvereniging EMK. Bart was toen al 16 jaar toen hij lid werd van EMK. Het sportpark lag letterlijk aan de voordeur van het ouderlijk huis. Bart was speler maar zou zich vrij snel ontwikkelen tot één van de motoren van EMK, als leider van jeugdteams, F-coördinator en begeleider op diverse jeugdkampen van EMK. Bart was gedurende jaren lid van de jeugdcommissie met aandachtsgebied technische zaken (tot 1988). Hij was later lange tijd leider van EMK-2. Hij was daarnaast gedurende vele jaren materiaalbeheerder bij EMK en zorgde er tegelijk voor dat sponsors hun steentje bijdroegen bij het aanschaffen van materialen. Van 1989 tot 1996 was Bart bestuurslid bij EMK in de functie van penningmeester met daarbij het aandachtsgebied accommodatie. Bart heeft continu veel vrije tijd geïnvesteerd in EMK. Hij werd gewaardeerd als EMK-er van het jaar in 1992, en Lid van Verdienste in 2008. De hele familie werd betrokken bij diverse activiteiten van EMK, van het wassen van kleding tot opslag van materialen. Kortom Bart was in het verleden een duizendpoot bij EMK. Het virus van dienstbaarheid is daarbij overgewaaid naar de kinderen.

In 2012 organiseerde Bart van der Wijst voor het eerst een jaarlijks terugkerend penaltytoernooi inmiddels bekend in de wijde omgeving en waaraan nu tientallen teams aan deelnemen. Dat heeft Bart letterlijk van de grond af voor elkaar gekregen inclusief de sponsoring.

Nu Bart meer dan 40 jaar lid is van EMK, wilde het bestuur aandacht schenken aan de nog actieve jubilaris die heel veel betekende voor de vereniging. Er werd een verzoek gedaan bij de KNVB dat gehonoreerd werd met de waarderingsspeld in zilver. Het mooiste is dat Bart dit kreeg bij de prijsuitreiking van “zijn” toernooi. Voor Bart was het een verrassing en een moment van emotie dat hij kon delen met familie en alle aanwezigen.

image