Acht – EMK 1 – 0

Geplaatst op: zondag 25 november 2018 om 20:30.

Op deze grijze novembermiddag kregen de supporters van EMK niet veel kleur op de wangen van het spel van de bezoekers. Acht zette via de snelle buitenspelers vroeg druk op de organisatie van EMK die zichtbaar moeite had om haar eigen spel te spelen. Achterin werd de bal veel rondgespeeld maar de middenvelders en aanvallers van EMK konden niet of nauwelijks worden gevonden, terwijl Acht juist leek haar favoriete spelletje te hebben gevonden waar EMK geen antwoord op had. Halverwege de eerste helft was er een aanval van Acht die voor het doel kon worden ingekopt, 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust veranderde er oorspronkelijk niet veel aan het spelbeeld: Acht hoefde niet perse en EMK kon niet echt een vuist maken. Acht zocht wel naar de beslissing, maar was vooral bezig om het spel van EMK vroeg te ontregelen waarin het vaak succesvol was. In de slotfase bracht EMK nog twee aanvallers om te proberen in ieder geval nog een punt mee naar het Eeneind te nemen, maar ondanks kansen voor Kevin Aarts (over het doel) en Tom van Elst (naast) kwam er in de score geen verandering meer.

EMK: Steven Baggermans, Danny Vreven, Ruud van Helvert, Christiaan Messerschmidt, Daan de Jong, Rick Slaats, Robert van de Ven (62. Kevin Aarts), Sem van den Dungen, Bas Verberne, Rick van den Bogaard, Ruud Boerema (64. Tom van Elst).