DBS JO19-2 – EMK JO19-2 1 – 2

Geplaatst op: donderdag 23 maart 2017 om 20:15.

Op deze woensdagavond moest EMK een inhaalwedstrijd spelen tegen het altijd lastige DBS. EMK dat met een valse start aan de nieuwe competitie was begonnen kon met de goede moed van afgelopen zaterdag voor een stijging op de ranglijst zorgen.

EMK begon sterk. Vanwege een aantal afmeldingen moest trainer Huub zijn formatie weer iets veranderen, maar dit was vandaag niet zo te merken. EMK speelde goed en tikte het balletje gemakkelijk rond. Het zocht met name via de vleugels veel de aanval en dit zorgde voor wat kleine schotkansen. Deze kwamen helaas niet in de buurt van het doel. De defensie van EMK stond als een huis en op wat kleine countertjes na, had ze het niet moeilijk met de aanvallers van DBS. Naarmate de eerste helft vorderde bleef EMK de aanval zoeken. Met verrassend veel ruimte op de flanken kwamen Alex en Rancel er een aantal keer goed uit maar de échte kansen bleven uit. Na een kleine 20 minuten kwam na een goedlopende aanval de bal bij Rancel terecht die hem meteen richting zestien passte. Hier werd de bal opgepikt door Alex die goed afrondde, 0-1. Het begon nu echt te lopen bij EMK. De sterkere spelers op het middenveld van DBS werden afgetroefd door de slimmere middenvelders van EMK. Er werd veel diepte gezocht en niet onbelangrijk ook goed gecoacht. 10 minuten na de openingsgoal kwam de bal na wederom een goedlopende aanval via Kevin bij Alex terecht die hem op randje 16 met een mooi en slim steekballetje meegaf op Luuk. Luuk kennende aarzelde niet en schoot hem knap de bovenhoek in, 0-2. In deze avonduurtjes met al heel wat school erop zittende verslapte EMK ietwat en verloor ook een beetje de concentratie. Dit leidde tot een ongelukkig moment waarbij de bal in het 16-meter gebied van EMK tegen de arm van Mitch stuiterde. Hoe ongelukkig ook, strafschop is strafschop, 1-2.

Na de rust stond er wederom een andere formatie op het veld. Dit laat ook weer eens zien hoe veelzijdig de mannen van EMK zijn. Er werd nog steeds goed gevoetbald en goed de aanval gezocht. Dit leidde tot uitbraken van EMK maar nog niet tot échte kansen. De tweede helft was beduidend minder dan de eerste helft en ging bij een aantal jongens de conditie ook met pensioen. Toch gaf EMK het niet uit handen en bleef het sterk en constant spelen. Complimenten voor de verdediging van EMK die het goed dichthield. Een kleine tien minuten voor tijd schoot een speler van DBS nog rakelings naast en kreeg EMK nog een kleine kans op de derde goal maar die bleef uit. Eindstand 1-2.

Vandaag goed gespeeld mannen. Blijf zo door gaan! Coach elkaar, werk voor elkaar en blijf deze goede vorm in de ploeg houden!