De Valk JO19-2 – EMK JO19-2 2 – 1

Geplaatst op: maandag 5 december 2016 om 18:15.

Zonder enkel puntverlies mocht EMK vandaag aantreden tegen angstgegner De Valk. Bij een overwinning was EMK helemaal zeker van het kampioenschap. Bij verlies of gelijkspel moest EMK kijken wat de concurrentie deed.

Met lichte spanning en kampioensstress op het gezicht van enkele spelers aan de kant van EMK mocht De Valk aftrappen. Ik als verslaggever mag het van mijn lezers niet graag zeggen maar ik doe het toch, EMK speelde ontzettend slecht. EMK, dat de afgelopen weken alleen maar beter was gaan spelen en ook echt voetbalde, liet vandaag niks zien van wat ze normaal kunnen. Ballen werden niet goed aangespeeld, er werd niet of vooral zeer negatief gecoacht en de bal werd niet in de ploeg gehouden. Kampioenswedstrijden zijn zelde de mooiste om als toeschouwer naar te kijken, maar vandaag haalde EMK gewoon niet het niveau wat ze zouden moeten halen. Hier was De Valk ook een zeer grote stoorfactor bij. De mannen van EMK werden continu op de hielden gezeten en kregen weinig tijd om iets met een bal te doen. Na een saaie- en zeer slechte eerste helft met geen enkele doelpoging mocht EMK de kleedkamer gaan opzoeken.

In de tweede helft begon EMK sterker. Er werd weer wat rond gespeeld en meer rust bewaard. Het begon al iets te lijken op het normale niveau maar nog steeds speelde EMK te gehaast en onzorgvuldig. Naarmate de tweede helft vorderde begon ook de scheidsrechter wat beslissingen te maken waar EMK het geheel terecht niet mee eens was. Desondanks kon EMK het ijs breken. Na een goede aanval kwam de bal aan de rechterkant bij Kevin die met een goede voorzet Alex kon bedienen voor de 0-1. Na de openingstreffer van Alex ging EMK meer de diepte zoeken. EMK domineerde nu het spel en drukte De Valk naar achteren. Dit leidde tot kleine kansen maar deze werden niet benut. Halverwege de tweede helft kwam een vrije trap van De Valk in de kluts terecht en kon als zo vaak dit seizoen een ongedekte man de gelijkmaker binnenschieten, 1-1. Hierna verloor EMK een beetje het hoofd. Of het nou de kampioensstress was of de discutabele beslissingen van de scheidsrechter, EMK speelde niet het spel wat we gewend zijn. Nadat EMK al drie penalty’s had moeten krijgen vanwege hands werd er aan de andere kant een vrije trap toegekend aan de Valk. Alex, die vanwege commentaar een laatste waarschuwing had gekregen van de scheidsrechter liep al weg om zich bij de verdediging te gaan voegen, maar zonder dat de scheidsrechter had gefloten nam De Valk opeens de vrije trap. Dat mag niet? De scheidsrechter zag het anders en liet De Valk de vrije trap gewoon nog een keer nemen. Na een onhandige actie tussen de keeper en een verdediger van EMK belandde de bal voor de doellijn en kon worden ingeschoten door een speler van De Valk, 2-1.

De aftrap die daarop volgde werd door Tim direct op goal geschoten, dat mag namelijk sinds dit seizoen. De scheidsrechter die kennelijk de regeltjes nog niet helemaal kende liet de aftrap overnemen. De verwachte extra tijd van ongeveer vijf minuten vanwege blessures enz. kwam er gewoon helemaal niet en na wat gemekker met de scheidsrechter mocht EMK gaan douchen. Eindstand 2-1. Dit scenario had EMK even niet voorspeld en met balende koppies verliet EMK het veld. In de kleedkamer was het wachten geblazen. Bij een gelijkspel of nederlaag van DBS tegen SBC zou EMK alsnog kampioen zijn. Na drie keer gebeld te hebben naar SBC dat vanwege tumult ook nog was verlengd kon EMK opgelucht ademhalen. Het langverwachte telefoontje van Huub bracht goed nieuws: KAMPIOENEN !!!!!

Zo zie je maar: scherven brengen geluk 😉