DVS 1 – EMK 1 (KNVB Beker) 2 – 2

Geplaatst op: maandag 29 augustus 2016 om 21:45.

Het team uit Aalst liet zich in de eerste minuten op eigen veld overrompelen door EMK. Een voorzet van Geert-Jan Kemperman op Tom van Elst in de 2e minuut was meteen raak, 0-1. In de derde minuut was er opnieuw een goede kans voor Tom van Elst, maar diens schot ging hoog over de goal van DVS. EMK bleef komen en in de 9e minuut werd een schot van Robbie van de Ven gepareerd door de keeper van DVS. Geleidelijk zakte het collectief spelniveau van EMK. Zo kan men diverse oorzaken opnoemen: ongewone opstelling, warm weer met een broeierig kunstgrasveld, gebrek aan uitdaging ? EMK bleef wel de meeste druk uitoefenen. In de 37e minuut was er een uitstekende actie van EMK-keeper Frans van der Wijst nodig om de score op nul te houden.

Na de rustpauze toonde EMK eerste het meeste initiatief. Zo verscheen Tom van Elst voor de keeper van DVS, maar kon de score niet verhogen. In de 60e minuut was er een assist van Christian Messerschmidt op Geert-Jan Kemperman die niet faalde in de afwerking, 0-2. Het spelniveau van EMK zakte hierna behoorlijk. DVS ging in het laatste kwartier de druk opvoeren bij EMK, dat niet goed kom omgaan met de ‘alles of niets’ tactiek van de tegenstander. De tegentreffers volgden. In de 74e minuut was er een aanval over de rechter verdedigingsflank van EMK, en een voorzet die van dichtbij afgemaakt werd (1-2). In de 81e minuut was er een geweldige redding van Frans van der Wijst, die met een katachtige reflex een tegendoelpunt van DVS voorkwam uit een vrije trap. In de 88e minuut scoorde DVS van dichtbij de verdiende gelijkmaker nadat de bal de lat had geraakt.