DVS – EMK 8 – 2

Geplaatst op: zondag 21 april 2024 om 22:05.

DVS verscheen vanmiddag getergd aan de aftrap, na de onverwachte nederlaag in de thuiswedstrijd tegen EMK (1-0), waarbij het zich besefte dat in de strijd om de periodetitel slechts de drie punten van belang waren vanmiddag. Daar waar EMK nog de eerste doelkans kreeg die ruimschoots over het doel van DVS werd geschoten, was de eerstvolgende aanval van DVS die over verschillende schijven werd uitgevoerd goed voor het openingsdoelpunt in de wedstrijd (1-0). Vlak erna had de wedstrijd feitelijk al beslist kunnen zijn toen een aanvaller van DVS vrij voor het lege doel van EMK in scoringspositie kwam maar de bal totaal verkeerd raakte die vervolgens naast het doel eindigde. Toch was het bij de eerstvolgende actie wel direct raak toen EMK de organisatie na een vrije trap nog in orde moest brengen, maar de snel uitgevoerde vrije trap al in het doel eindigde (2-0). EMK stond duidelijk niet goed georganiseerd en er werden enkele omzettingen gedaan, die in ieder geval zorgde voor een meer vertrouwde veldbezetting. Tien minuten voor rust resulteerde een vrije trap van Kevin Aarts voor het nodige gevaar waarna de bal werd uitverdedigd door DVS, maar de bal kon worden opgepikt door Rick Slaats waarvan de actie helaas eindigde op de paal van DVS. Net voor rust was er nog een steekpass van Rick Slaats die nog ternauwernood gepakt kon worden door de doelman van DVS, net voordat Tayfun Yilmaz gevaarlijk kon worden.

Direct na rust was er een doelkans voor EMK welke door Kevin Aarts niet verzilverd kon worden, terwijl het direct erna aan de andere kant resulteerde in een doelpunt voor DVS (3-0). Toen enkele minuten later de volgende kans door DVS werd omgezet in een doelpunt, tekende zich een grote nederlaag af voor EMK. Toch viel het mooiste doelpunt van de middag te noteren door EMK nadat een uitval van Tayfun Yilmaz prima werd teruggelegd door de inlopende Rick Slaats, die de bal met een prima geplaatst schot in de verre hoek schoot (5-1). Gesterkt door dit doelpunt kreeg EMK enigszins het vertrouwen resulterend in een afvallende bal welke keuring werd afgerond door Sem van den Dungen (5-2). In de volgende fase stelde DVS order op zaken door een vrije trap op de rand van de 16-metter om te zetten in een doelpunt (6-2), een aanvaller keurig vrij werd gespeeld in de 16-meter (7-2) en het slotakkoord uit een klutsbal de eindstand betekende (8-2).

DVS was vanmiddag duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van EMK die duidelijk wedstrijdritme ontbeerd en duidelijkheid zoekt richting het slot van het huidige- maar ook het volgende seizoen.