ELI – EMK 1 – 1

Geplaatst op: zondag 20 oktober 2019 om 21:00.

Het trouwe EMK-publiek (ook wel de harde kern genoemd), had vandaag een goede reden om ondanks het regenachtige weer naar Lieshout af te reizen voor de wedstrijd tegen ELI. De laatste weken werd de roep om inzet, mentaliteit en teamgeest veelvuldig gehoord langs de velden en dat was juist wat de ploeg (zeker de eerste helft), veelvuldig liet zien. Vanaf het eerste fluitsignaal had EMK het initiatief en ELI kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. Zo waren er doelkansen voor Daan van de Ven (1′), Hein van den Bosch (15′) en opnieuw Daan van de Ven (33′), na een voorzet van Yordi Linders, waarbij het enige punt van kritiek het niet benutten van de kansen mocht zijn. In de 40e minuut was het Robert van de Ven die met een prima afstandsschot EMK aan de verdiende leiding bracht (0-1). De vreugde was echter van korte duur toen net voor rust een prima voorzet van ELI over doelman Robin Verhoeven in de verre hoek ‘letterlijk’ binnenviel, 1-1.

Na rust had ELI het strijdplan en de veldbezetting veranderd: een fysiek sterke spits als diepste aanspeelpunt en bewegende spelers daarom heen, waarbij ook een soort ‘kick- en rush’ spelstijl werd gehanteerd waarmee EMK zichtbaar moeite had. Het speelveld werd langer, het veld zwaarder en ook de afstanden konden moeilijker worden belopen. Toch waren er de eerste doelkansen voor EMK (vrije trap Daan van de ven rakelings over, schot van Robert van de Ven net over). ELI slaagde er zelfs in om stap-voor-stap het spelbeeld te laten kantelen en er het laatste kwartier er een offensief uit te persen (‘het Lieshouts kwartiertje’), was er een vrije schietkans waarbij EMK werd gered door een polletje en zelfs nog twee counters voor EMK waarbij de zege zomaar meegenomen kon worden naar het Nuenense Eeneind.

Op basis van de eerste helft verloor EMK 2 punten, maar op basis van de tweede helft was een puntendeling een terechte uitslag. De winst van vanmiddag zat in de inzet, mentaliteit en teamgeest wat we mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd tegen ASV’33.

EMK: Robin Verhoeven, Yannick Leenen (70′ Luke Hilt), Hein van den Bosch (60′ Dillon van de Poel), Bart Heezemans, Yordi Linders, Ilker Kiliç, Robert van de ven, Sjef Sanders, Alex van Otterdijk (60′ Stef Hagen), Christian Messerschmidt, Daan van de Ven.