EMK 2 – Reusel Sport/Faes Gr 3 4 – 2

Geplaatst op: maandag 4 april 2016 om 21:55.

EMK 2 moest het doen met een vertimmerde opstelling gezien de indrukwekkende lijst van geblesseerden bij de selectie. Zo konden spelers van EMK 3 (vrij) en Dillon van de Poel (A1) meedoen aan een wedstrijd waarbij het zonnetje geleidelijk door de wolken kwam. Bij de start was EMK nog niet goed wakker en moest het spel van de tegenstander ondergaan. In de 12e minuut werd het 0-1 door een knap genomen vrije trap vanaf 25 meter over een muur van spelers. Vier minuten later (wat is een scorebord toch handig) kon Dennis Magendans de gelijkmaker scoren door knap een verdediger en de keeper te omspelen (1-1). In de eerste helft waren er alleen nog doelpogingen van Geert Hoogenboom en een schot van Dennis Magendans in de 38e minuut.

Reusel Sport begon fel aan de tweede helft en had direct succes met een geweldig schot vanaf ongeveer 30 meter (1-2). EMK moest opnieuw opboksen tegen een achterstand. Geleidelijk werd duidelijk waarom Reusel onderaan staat in de reserve 3e klasse: het team kon nog maar met moeite van de eigen helft afkomen. Het laatste kwartiertje zou het kwartiertje worden van Koen van Erk. Als invaller stond hij nog maar net in het veld en scoorde bijna vanuit stand met een geweldige pegel in de kruising van de goal (2-2 in de 79e minuut). Eén minuut later kreeg een speler van Reusel een hard schot tegen zijn hoofd maar gelukkig kon deze speler weer verder voetballen. In de 81e minuut had de boomlange Koen van Erk opnieuw succes met een kopbal op een voorzet van Remy Klaus (3-2). Nu stortte Reusel in en probeerde Dennis Magendans meerdere keren te slalommen door de verdediging van Reusel. Zijn doelkansen hadden eerst geen succes (reddingen door een verdediger in de 84e minuut en door de keeper in de 87e minuut), maar uiteindelijk kon Dennis in de 90e minuut de 4-2 scoren. Goede leiding van scheidsrechter Peels die zijn kaarten op zak hield.

EMK: Mike van Elderen, Koen van Helvert, Rik van Uden, Rik Verhoeff, Pim Verhoeff, Jeroen Geers, Remy Klaus, Geert Hoogenbooom, Mark van Happen, Dennis Magendans, Remon Hulsen. Wisselspelers: Dillon van de Poel, Robert van Bussel, Koen van Erk. Staf: John van den Dungen en Harrie van Elderen.