EMK 3 – Valkenswaard 3 0 – 3

Geplaatst op: zondag 19 februari 2017 om 21:30.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, maakte EMK vandaag zeker één helft lang volledig aanspraak op een goed resultaat. Met een uitstekende veldbezetting, verzorgd voetbal en veel druk naar voren werd Valkenswaard vanaf het begin op eigen helft vastgezet. Het was met het uitblijven van de doelpunten EMK dat zichzelf tekort deed. En in de 43e- en 45e minuut was er dan uit het niets die voetbalwet dat als je zelf niet scoort ….. met als gevolg een 0-2 ruststand.

Na rust was er even hetzelfde spelbeeld, maar miste EMK voorin de creativiteit en stootkracht om het Valkenswaard echt moeilijk te maken. Leunend op de verdediging en daarnaast naar hartenlust counterend viel na 15 minuten in de tweede helft de 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Ondanks dat de tweede helft zich voornamelijk op de helft van Valkenswaard afspeelde, hing een vierde treffer eerder in de lucht dan een doelpunt van EMK.