EMK B1 – Geldrop B3 2 – 0

Geplaatst op: donderdag 1 oktober 2015 om 20:00.

Na de grote overwinning op DVS van vorige week (9-1) was vandaag een iets moeilijkere tegenstander te gast op het hoofdveld van EMK. Geldrop dat bekend staat om de verrassingen tegen hoger geplaatste teams was vandaag aan de beurt. De mannen van EMK wilden dan ook niks weten van grappen en grollen maar moesten er vanaf het begin meteen met volle bak tegenaan.

In het begin van de wedstrijd kreeg EMK een aantal goede kansen maar deze werden helaas niet benut door Alex. EMK dat al met 3-0 voor had kunnen staan speelde erg offensief en Geldrop werd naar achter gedrongen. Het ietwat technischere Geldrop kreeg ook zo zijn mogelijkheden maar de verdediging van EMK was op alles voorbereid en de mannen van Geldrop kwamen niet verder dan de 16-meter. Na ongeveer twintig minuten ontving Alex de bal op het middenveld die met een goede steekpass Luuk vrij voor de goal zette die vervolgens de bal goed binnenschoot, 1-0. EMK dat veel last had van vermoeidheid ging iets meer verdedigen en zo bleef het bij een 1-0 ruststand.

Na de thee moesten de mannen er weer vol tegenaan om de punten in Nuenen te houden. Geldrop werd steeds sterker en nu was het EMK dat steeds verder naar achter werd gedrongen. Een aantal goede aanvallen van Geldrop werden goed uitverdedigd en soms moest ook keeper Jerry er aan te pas komen. De spelers van EMK voelde naarmate de tweede helft vorderde dat er elk moment een tegendoelpunt kon vallen en de mannen hoopten op een verlossend doelpunt. Die droom werd werkelijkheid toen na een goede aanval de bal bij Luuk kwam en met een goede voorzet Alex kon bedienen die de 2-0 binnenschoot. Na dit verlossende doelpunt bleef het iets rustiger aan de kant van EMK en bleven de kansen aan beide kanten uit. Op het laatste moment kreeg Alex nog wel een enorme kans maar deze werd niet benut.

Vandaag goed gespeeld, we hebben laten zien dat we ook tegen moeilijkere teams kunnen winnen. Complimenten voor de verdediging die het vandaag uitermate goed heeft gedaan. Tot volgende week!