EMK – Bergeijk 4 – 1

Geplaatst op: zondag 30 april 2017 om 21:00.

In de strijd om een plaats in de nacompetitie voor lijfsbehoud trof EMK zondag de nummer laatst in de ranglijst: Bergeijk. In de 6e minuut voorkwam doelman Cuppen een vroege achterstand van EMK met een mooie redding. Hierna was het hoofdzakelijk EMK dat het spelbeeld bepaalde. In de 10e minuut was het Tom Diender die EMK op een voorsprong bracht door de bal net genoeg van richting te veranderen om Bergeijk te verrassen, 1-0. In de 14e minuut had dezelfde Diender zelfs de 2-0 op zijn schoen, maar 2 meter voor het doel van de tegenstander ging zijn inzet over. In de 20e minuut werd een doelpunt van Christian Messerschmidt ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. In de 24e minuut kwam EMK op een 2-0 voorsprong door Tom Diender nadat Robbie van de Ven in eerste instantie zijn schot door de Bergeijk doelman gestopt zag. EMK ging met een verdiende 2-0 de rust in, maar had verder voor kunnen staan als Robbie van de Ven wat beter de geboden kansen had benut.

In de 49e minuut kwam EMK op een 3-0 voorsprong na een mooie combinatie door het midden tussen Rick van der Hoeven en Robbie van de Ven  waarbij de laatste de bal voorbij de uitgekomen doelman schoot. In de 58e minuut voorkwam doelman Cuppen nog een doelpunt voor Bergeijk, maar uit de resulterende corner was hij kansloos, 3-1. In de 75e minuut werd door Johan Janssen de 4-1 eindstand bepaald. Een terechte overwinning voor een gemotiveerd spelend EMK.

Edwin Cuppen was de Man of the Match aan EMK zijde.