EMK D1 – FC Eindhoven AV D1 5 – 1

Geplaatst op: zaterdag 31 oktober 2015 om 21:15.

De logica is onontkoombaar: wil je bovenaan eindigen in de poule, dan moet je zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Ook tegen teams die minder spelen. Onze tegenstander had verloren van teams waar wij zonder veel moeite van gewonnen hadden dus nu was het zaak om geen domme punten te verspelen.

Vol goede moed – en een beetje branie (!) – stapte de jongens het veld op en na een minuut of tien had Finn de zwakke plek al door: 1-0. Maar toch konden we niet doordrukken terwijl er toch hele prima kansen voorbij kwamen. Sterker nog, nog voor de rust tikte de tegenstander hun spits vrij: 1-1. Dat drukte de stemming toch behoorlijk in kamp EMK, om het maar eens eufemistisch te zeggen!

Na de rust kwam echter de echte kracht van ons team boven drijven: de schouders eronder, rustig blijven, koers houden en aan de bak! Echt spannend werd het niet meer toen de jongens het tempo opschroefde. Eerst Mees (2-1), daarna Nash (3-1) en toen twee keer Finn (4-1 en 5-1). Een hattrick! Daar schijnen de jongens patent op te hebben!

De verdediging gooide alle plannetjes van de tegenstander in de war, het middenveld combineerde en de aanval rouleerde: goed gedaan jongens, ga zo door, dan wordt het een prachtig seizoen!