EMK – Hapert 3 – 6

Geplaatst op: dinsdag 6 juni 2017 om 15:30.

In dit tweeluik met Hapert viel één ding op: tot 2x toe gaf EMK een 2-0 voorsprong weg. Zaterdag gebeurde dat pas rond de 70e minuut. In de 2e ontmoeting kwam EMK er na de 2-0 voorsprong, waarvoor weer Tom van Elst verantwoordelijk was, niet meer aan te pas. EMK zakte terug en hanteerde alleen nog maar de lange bal. Dat is iets wat het niet moet doen, maar schijnbaar sluipt dat telkens weer in het team. Binnen twee minuten kwam Hapert op gelijke hoogte en in de laatste minuut van de eerste helft kwam Hapert zelfs op een 2-3 voorsprong.

Wie in de 2e helft een offensief van EMK verwacht had kwam bedrogen uit. Hapert dicteerde het spel en kwam op een 2-6 voorsprong. Hier kon EMK slechts nog één doelpunt tegenover stellen, en zo verdiende Hapert promotie naar de 3e klasse.

Aanstaande zondag krijgt EMK nog een laatste kans op klasse behoud, maar het zal dan wel met een andere instelling in het veld moeten staan. Vandaag zakte het door de zogenaamde ondergrens.