EMK JO15-1 – Nuenen JO15-3 1 – 1

Geplaatst op: zondag 11 december 2016 om 15:00.

Deze wedstrijd was veel meer dan de stand op de ranglijst vooraf, deze was namelijk helemaal niet belangrijk: hier was sprake van de Nuenense derby EMK – Nuenen.

In de openingsfase nam Nuenen het initiatief en drong EMK terug op eigen helft, maar EMK pakte haar kansen die ontstonden uit goed uitgevoerde counters. Voor zowel de neutrale toeschouwers, maar ook voor beide supportersgroepen viel er genoeg te genieten vanmiddag. Daar waar het Nuenense kamp wachtte op de openingstreffer, was het verrassend en tegen de verhouding in EMK dat scoorde uit een pingel na een goed uitgevoerde tegenaanval, 1-0. Nuenen was allerminst aangeslagen en deed er nog een schepje bovenop maar de vele kansen waren niet aan de voorwaartsen besteed of keeper Gilles greep prima in. Toch viel net voor rust de verdiende gelijkmaker toen de bij EMK opgeleide Lars van Hoof uit een mooie vrije trap scoorde, 1-1.

Na rust was het spelbeeld grotendeels gelijk aan dat van de eerste helft: het initiatief bij Nuenen en EMK leunend op de counter. Nuenen voerde de druk opnieuw op, maar stap voor stap sloop de Eenheid Maakt Kracht mentaliteit in de ploeg van EMK. Er werd met volle 100% gestreden om elke bal en met name de middenvelders maakten veel meters om de dreigende gaatjes dicht te lopen, terwijl ook de verdediging vandaag weer als een huis stond. Nuenen kreeg vele kansen maar werd met het oog op de klok ook haastig & onnauwkeurig. EMK kreeg in de slotfase ook nog twee grote kansen op de overwinning maar uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling. Nuenen was teleurgesteld omtrent het gelijkspel, terwijl de leeggespeelde ploeg van EMK het punt mocht vieren als een overwinning.