EMK JO17-2 – Mifano JO17-3 11 – 2

Geplaatst op: zondag 9 februari 2020 om 09:30.

Vanmiddag stond de ontmoeting tussen de nummers één- en laatst van de ranglijst (na één gespeelde wedstrijd), op het programma. Het was daarom opvallend te noemen dat juist Mifano in de openingsfase het meeste balbezit had, de slag op het middenveld won en EMK op de counter moest proberen te scoren. Precies dat scoren was datgene dat in de eerste helft ontbrak, EMK kreeg diverse kansen maar de bal wilde er niet in. Ook de scherpte leek niet aanwezig bij EMK, getuige het vele balverlies en de slordig uitgevoerde combinaties. Nadat de uitblinkende keeper van Mifano vele reddingen had verricht moest hij toch de eerste tegentreffer incasseren (1-0). De ban was gebroken en EMK liep nog voor rust naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Net voor rust maakte Mifano de eretreffer en brak de rust aan met een 3-1 voorsprong.

Net na rust leek zich een sensatie aan te dienen, toen Mifano vanaf de aftrap de aansluitingstreffer noteerde: 3-2. Vanaf dit moment was het EMK dat de hiërarchie op het veld herstelde en met goed uitgevoerd combinatievoetbal duidelijk maakte dat de 3 punten vandaag op het Wettenseind zouden blijven. Direct na de treffer van Mifano maakte EMK de 4-2 en was de ploeg van Mifano duidelijk leeg gespeeld. De ruimtes op het veld werden groter en EMK kreeg alle ruimte om aan te vallen en bijna elke aanval was raak. De teller stopte bij 11 en ondanks het spelbeeld van de tweede helft kon Mifano met opgeheven hoofd het veld verlaten: het had koploper EMK vanmiddag serieus partij geboden.