EMK JO17-2 – RPC JO17-3 1 – 1

Geplaatst op: zondag 25 november 2018 om 19:45.

Beide ploegen waren gezien de stand op de ranglijst aan elkaar gewaagd en dat was precies het spelbeeld vanaf het eerste fluitsignaal. Er werd met veel inzet gespeeld en de twee teams hadden gekozen voor een aanvallende tactiek, waardoor er zich met name op het middenveld een sportieve strijd voltrok. RPC was in de eerste helft iets sterker en kon dat ook voor rust omzetten in een 0-1 voorsprong. EMK probeerde zich onder de druk van RPC uit te voetballen maar moest tegelijkertijd oppassen voor de counterkansen van RPC. De 0-1 ruststand werd door beiden gezien als positief: er was nog niets beslist op het Wettenseind.

Na rust veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld: RPC veelvuldig aan de bal en EMK dat probeerde het spel te laten kantelen. Stapje voor stapje kwam EMK onder de druk vandaan en werd ook direct gevaarlijk. Toch viel de gelijkmaker nogal op een onverwacht moment toen Thomas van Gent de bal bij de keeper kon onderscheppen en de bal tergend langzaam in het doel verdween, 1-1. Ook in het restant van de wedstrijd speelden zowel EMK als RPC voor de volle winst, maar ondanks enkele kansen aan beide zijden (EMK schoot nog een bal via de lat over) was het gelijkspel een terechte eindstand.