EMK JO19-1 – RKSV Heeze JO19-2 1 – 1

Geplaatst op: zaterdag 9 november 2019 om 19:45.

Voorafgaand aan de wedstrijd keken de begeleiding en spelers van EMK elkaar eens diep in de ogen. Er werd gesproken over instelling, mentale weerbaarheid, respect en alles wat daarbij hoort.

Dit gesprek was zo te zien verhelderend geweest: EMK kwam met veel energie en de juiste wedstrijdmentaliteit uit de kleedkamer. Vanaf het beginsignaal was Heeze de bovenliggende partij en zette het EMK vast op eigen helft. Toch was het EMK dat goed stond en geen millimeter toegaf aan de ploeg uit Heeze. Ondanks de 0-0 ruststand leefde Heeze in de overtuiging dat de doelpunten in de tweede helft wel zouden vallen, terwijl EMK meer moraal kreeg door zowel de organisatie op het veld als de juiste instelling.

Het begin van de tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien: Heeze viel aan en EMK moest continu achteruit. Met een kleine omzetting en de nodige wissels kon EMK enkele keren gevaarlijk counteren en zag Heeze dat het meer rekening moest houden met EMK, de eigen organisatie en veldbezetting. Daar waar Heeze probeerde de beslissing te forceren, was het EMK dat meer en meer begon te geloven in een goed resultaat. Zo’n kleine tien minuten voor het einde werd een counter door EMK perfect uitgevoerd en was het Jent Bouma die voor de verrassende 1-0 voorsprong zorgde. Net toen EMK in een stunt begon te geloven, viel slechts één minuut voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker (1-1).

Het eerste punt van het seizoen werd door EMK gevierd als een overwinning, wat voor de begeleiding en vaste fans met name een resultaat- en compliment was voor de juiste instelling vanmiddag.