EMK JO19-1 – Valkenswaard JO19-1 6 – 2

Geplaatst op: maandag 10 oktober 2016 om 16:00.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was duidelijk dat EMK wilde blijven aanhaken bij de top van de ranglijst, terwijl Valkenswaard de stap vanuit de middenmoot omhoog wilde maken. Valkenswaard begon scherp en fel aan de wedstrijd en had binnen enkele minuten het openingsdoelpunt al op haar naam gebracht, 0-1. EMK herpakte zich echter snel en kon via prima uitgevoerde aanvallen de gelijkmaker en leiding in de wedstrijd tot stand brengen. Nog voor rust werd via een strafschop na een overtreding in de 16-meter de stand op 3-1 gebracht.

Na rust nam met name de emotie buiten het veld aanzienlijk toe, maar binnen de lijnen bleef het een uitermate sportieve wedstrijd. Opnieuw een pingel vanwege een handsbal in de 16-meter betekende de 4-1. Toen Valkenswaard uit een counter de 4-2 maakte leek het nog even spannend te worden, maar met twee sterk uitgevoerde aanvalscombinaties werd de 6-2 eindstand bereikt.