EMK – Nijnsel 1 – 3

Geplaatst op: maandag 25 april 2016 om 08:55.

EMK begon deze wedstrijd waarin het weer een aantal basisspelers wegens blessures moest missen met overtuiging. In de 15e minuut was Leon Roijakkers dicht bij de openingstreffer maar helaas kon hij de bal net niet genoeg raken. EMK speler Hein van den Bosch had ook de pech dat kopballen van hem uit corners in de 17e- en 35e minuut net naast gingen. Robbie van de Ven kon uit een counter van EMK in de 38e minuut op het Nijnsel doel afgaan maar na een kleine glijpartij was deze kans weg. Geheel tegen de verhouding in kwam Nijnsel in de 42e minuut uit een counter op voorsprong. De spits van Nijnsel plaatste de bal uitstekend over de misschien te snel uitgekomen EMK doelman (0-1). Kort hierna kwam EMK zelfs op 0-2 achterstand toen een vrije trap in de kluts in het strafschopgebied bij een Nijnsel terecht kwam die geen moment twijfelde.

Na rust kreeg EMK in de 57e minuut weer hoop toen een pass van Rick van der Hoeven door Sjef Sanders voor het doel werd geplaatst waar Gilles Franse de Nijnsel doelman kansloos liet (1-2). Er zat in de 63e minuut zelfs meer in voor EMK maar Sjef Sanders kon een voorzet van Ruud Boerema niet afronden. De beste kans op de gelijkmaker voor EMK was er in de 69e minuut. Na een pass van Rick van der Hoeven omspeelde Sjef Sanders de Nijnsel doelman, maar zijn inzet ging rakelings langs. In de 75e minuut schermde Ruud van Helvert een bal goed af om Van der Hoeven de kans te geven om te scoren, maar ook deze kans leverde niet de gelijkmaker op. In de 76e minuut plaatste Nijnsel een uitstekende counter die de 1-3 eindstand op het scorebord bracht.

Toch een kanppe prestatie van EMK tegen de nummer 3 op de ranglijst.