EMK – Nijnsel/TVE Reclame 3 – 1

Geplaatst op: zondag 11 september 2016 om 22:25.

Na 2 nederlagen afgelopen seizoen tegen Nijnsel begon EMK afgelopen zondag met een ander spel-systeem. Vorig seizoen creëerde EMK de kansen en ging Nijnsel met de punten lopen. Vanuit een gesloten verdediging ging EMK nu de tegenstander bestrijden. In de 13e minuut was er de eerste kans voor EMK. Geert-Jan Kemperman zag zijn schot echter op de paal belanden. Enkele minuten later werd een diepe bal vanuit de EMK verdediging te kort teruggespeeld door een Nijnsel verdediger. EMK spits Tom van Elst was net iets eerder bij de bal dan de Nijnsel doelman en tikte de bal binnen, 1-0. EMK kwam in de 35e minuut zelfs op 2-0 voorsprong toen van Elst een voorzet van Kemperman bij de 1e paal vlamhard binnenschoot. Nijnsel kreeg in de 35e minuut een opgelegde kans op de aansluitingstreffer, maar vrij voor de goal werd de bal naast gekopt.

Na rust was de eerste kans voor Nijnsel, maar de voorzet werd voor het doel over gekopt. Geklungel in de Nijnsel verdediging en goed werk van EMK speler Robbie van de Ven stelde Geert-Jan Kemperman in staat om EMK op een 3-0 voorsprong te brengen. Enkele minuten later kwam Nijnsel terug tot 3-1 na een onachtzaamheid in de EMK verdediging. Direct hierna had EMK speler Giel van Korven pech dat zijn inzet slecht op de lat belandde. Ook EMK kwam nog een keer goed weg nadat een Nijnsel aanval via de onderkant van de lat weer terug in het veld kwam, en de rebound via de lat over het doel verdween.

Op basis van de teaminzet een prima overwinning en door de supporters werd Rick Slaats tot Man of the Match gekozen.