EMK – Riethoven 0 – 2

Geplaatst op: maandag 15 april 2024 om 14:30.

Onder heerlijke voorjaarsomstandigheden stond het duel tussen EMK en Riethoven op het programma. In de openingsfase waren beide teams aan elkaar gewaagd maar na de eerste fase was het Riethoven dat het initiatief in de wedstrijd naar zich toetrok. Na enkele kansen van Riethoven op de openingstreffer had EMK doelman Niels van Schaijik geen antwoord op een schot dat via een voet van een middenvelder nog een versnelling kreeg en de terechte voorsprong voor de gasten betekende; 0-1. Riethoven bleef ook hierna de bovenliggende partij met een 1:1 situatie en de kans op 0-2, maar Niels van Schaijik hield EMK overeind. Net voor rust kreeg EMK nog een enorme kans om met een gelijke stand de rust in te gaan, maar slaagde er niet in om de bal in het doel te krijgen.

Na rust veranderde het spelbeeld doordat Riethoven de opdracht had gekregen ‘hoger te gaan staan’, de ruimtes kleiner te houden en daardoor een overhand op het middenveld te creëren waardoor Riethoven diverse mogelijkheden kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen maar EMK in leven liet. In de slotfase van de wedstrijd ging EMK opportunistisch spelen door laatste man Luke Hilt naar voren te sturen daarbij gokkend op zowel zijn fysiek als zijn kopkracht voor het doel. Deze tactische omzetting leverde EMK enkele grote kansen op, maar enkele minuten voor tijd maakte Riethoven een einde aan de hoop op een punt aan EMK zijde met de 0-2.

Noemenswaardig om te melden dat opnieuw enkele spelers van lagere teams vandaag opnieuw steun verleenden aan ons vaandelteam: klasse mannen!