EMK – RKGSV 1 – 2

Geplaatst op: maandag 6 juni 2022 om 22:00.

Bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat er vandaag voor beide teams niets meer op het spel stond, dan de spreekwoordelijke eer. Vanaf het eerste fluitsignaal nam RKGSV het initiatief en drong het EMK ver terug op de eigen helft. EMK stond goed georganiseerd waardoor RKGSV ook niet echt kansen kreeg maar er ook niet echt uit kon komen. In de 10e minuut was het een vrije trap van RKGSV die als voorzet bedoeld in de verre hoek van het doel verdween, 0-1. In het restant van de eerste helft bleef het initiatief bij RKGSV maar waren er geen serieuze doelpogingen meer te noteren.

In de tweede helft kwam EMK iets meer aan voetballen toe maar slaagde het er nauwelijks in om kansen te creëren, terwijl de gasten uit Gerwen niet perse hoefden. Uit een individuele actie van Rick van den Bogaard was de stand ‘uit het niets’ gelijk (1-1), en ging het in de slotfase ineens ergens over. De kans op de eerste overwinning van EMK werd net niet benut en de voetbalwet bewees maar weer eens haar gelijk doordat het direct aan de andere kant wel raak was voor RKGSV, 1-2.

Het seizoen zit erop en eerst genieten van een welverdiende vakantie na een teleurstellend seizoen en daarna begint de wederopbouw met een mix van jeugd en ervaring.