EMK – SDO’39 1 – 1

Geplaatst op: zondag 21 oktober 2018 om 20:45.

EMK nam vanaf het begin het initiatief tegen SDO’39 uit Lage Mierde en kreeg ook de eerste doelkansen via Rick van den Bogaard (vrije trap) en een kopbal van Luke Hilt voorlangs na een prima voorzet van Kevin Aarts. De 1-0 voorsprong na 27 minuten was een logisch gevolg na een sterke actie van Kevin Aarts, het schot kon onvoldoende gekeerd worden door de SDO’39-doelman waarna Rick Slaats de score kon openen. Toch bleef het ook achterin opletten voor EMK omdat SDO’39 uit de counters gevaarlijk bleef (zo moest Christiaan Messerschmidt in de 35e minuut handelend optreden). Uit de tegenaanval was het opnieuw Rick van den Bogaard die een aanval goed voorbereidde, maar helaas kon Bas Verberne de score helaas niet verder uitbreiden. Net voor rust kreeg EMK nog een vrije trap op de rand van de zestien meter, maar ook deze mogelijkheid belandde in de muur van SDO.

EMK begon zonder wijzigingen aan de tweede helft maar SDO’39 begon zichtbaar met andere intenties. Zo was er direct in de 46e minuut een grote kans voor SDO’39 die ternauwernood door Hein van den Bosch van de doellijn kon worden gehaald, waar direct aan de andere kant de bal voorlangs het doel van SDO’39 werd geschoten. In de 55e minuut kreeg SDO’39 een vrije trap op zo’n 20-meter van het EMK-doel, maar deze kans belandde ook in de muur. In de 72e minuut leek EMK de wedstrijd te beslissen toen een voorbereidende actie van Rick van den Bogaard voor de voeten van Kevin Aarts belandde, maar deze kans werd in twee instanties door de SDO’39-keeper gepakt. In de 78e minuut kreeg SDO’30 opnieuw een vrije trap op de rand van de 16-meter en na een gesmoord schot in de muur verdween de bal na een kluts achterin in het EMK-doel, 1-1. Aan de andere kant zette Daan de Jong als gelegenheid rechtsbuiten Rick van den Bogaard nog in scoringspositie, maar de bal verdween net over het doel van SDO’39. In de laatste minuut was er nog een alles-of-niets poging van SDO’39 maar de scoringskans verdween voorlangs het doel van EMK.

Het niet benutten van de vele kansen (met name de eerste helft), leidde tot het teleurstellend verlies van twee punten.

EMK: Steven Baggermans, Luke Hilt (80. Bart Heezemans), Hein van den Bosch, Christiaan Messerschmidt, Ruud Boerema, Sem van den Dungen, Rick Slaats (80. Bram van Kemenade), Kevin Aarts (75. Daan de Jong), Bas Verberne, Rick van den Bogaard