EMK – Sparta’25 2 – 3

Geplaatst op: maandag 10 oktober 2016 om 16:10.

Onder zonnige omstandigheden vond de eerste ontmoeting plaats tussen EMK en de verenging Sparta’25 uit Beek en Donk. Al in de tweede minuut liep EMK-er Tom van Elst een blessure op aan het hoofd en moest gedurende enkele minuten langs de lijn worden verzorgd. Na 12 minuten liet Tom zich weer zien met een eerste schot op doel. In de 18e minuut ontsnapte Tom aan zijn directe tegenstander om alleen voor de Spartaanse keeper Dominique Leenders te komen. Die was te laat en raakte daarbij Tom van Elst buiten het strafschopgebied. Sparta kwam goed weg met een gele kaart die getoond werd door scheidsrechter Ronald Spijkers. De overtreding van keeper Leenders had gevolgen voor hemzelf, in die zin dat hij uiteindelijk in de 34e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. Even tevoren was er een grote doelkans voor Geert-Jan Kemperman op aangeven van Tom van Elst, maar zijn inzet was iets te slap. Sparta’25 bleef achterin gegroepeerd spelen en gaf vervolgens weinig weg in de eerste helft. Zelf creëerde het een kans in de 40e minuut maar het schot ging naast het doel van Edwin Cuppen.

Na de rust, kwam Sparta’25 veel beter uit de startblokken dan EMK. Continu werd EMK onder druk gezet door de uitstekende middenvelders van de tegenstander. Dat resulteerde in de 52e minuut in een achterstand met een goed genomen strafschop van René Brouwers (0-1). Er kwamen meer kansen voor Sparta’25 met een kopbal tegen de lat en later een schot tegen de lat. In de 71e minuut was het opnieuw raak voor het team uit Beek en Donk, met een schot van Jaccy van den Enden na een goede aanval (0-2). EMK herpakte zich hierna. Nadat een verdediger van Sparta’25 de bal van de doellijn wegwerkte, kon Christian Messerschmidt in de 74e minuut de achterstand verkleine met een rake kopbal (1-2). EMK moest in de 76e minuut een tegenvaller incasseren met een verre vrije trap van René Brouwers die doelman Cuppen verraste (1-3). Met invallers werd er door EMK een geweldige druk gezet op de tegenstander. In de 81e minuut plofte een vrije trap van Ruud Boerema tegen de lat. Eén minuut later ging een bal van EMK tegen de paal, gevolgd door een redding van keeper Neijts. In de 84e minuut werd de aanslutingstreffer gemaakt door EMK: een strafschop voor hands omgezet door Rick Slaats (2-3). In de laatste minuten probeerde EMK de gelijkmaker te maken, maar Sparta’25 had met uitbraken ook nog een paar kansen.

Op basis van de tweede helft, een verdiende overwinning voor Sparta’25 die de koppositie inneemt in de 3e klasse D.