EMK – Steensel 1 – 2

Geplaatst op: zondag 28 april 2024 om 20:30.

In de openingsfase van de wedstrijd tegen koploper Steensel (was EMK gesterkt door de nodige ervaring), de bovenliggende partij terwijl ook Steensel de nodige kansen kreeg op de openingstreffer. Zo moest EMK doelman Niels van Schaijik al vroeg redding brengen, en ging een prima voorzet van de rechterkant van het veld voorlangs aan de spits van Steensel voorbij. Aan de andere kant was een lichte overtreding binnen de 16-meter op Tommie van Elst, niet voldoende voor een strafschop, maar had de spits even later in een 1:1 moment met de doelman van Steensel de grootste kans om EMK te belonen voor een prima openingsfase. Zoals zo vaak als het doelpunt aan de ene kant niet valt, gaat het spreekwoordelijk moment op en valt hij meestal aan de andere kant: de eerste serieuze kans van Steensel werd omgezet in een doelpunt (0-1). Toen Steensel enige tijd later de tweede treffer liet noteren, leek de weedstrijd beslist maar deze werd wegens buitenspel geannuleerd. Dit was goed voor het verdere verloop van de wedstrijd, waarin EMK alsnog probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar stap voor stap verloor EMK het initiatief in de wedstrijd.

In de rust was er een omzetting aan EMK zijde, waardoor het in het begin van de tweede helft even zoeken was voor de thuisploeg. Het was duidelijk dat de eerste helft de nodige kracht had gekost en de routine aan de kant van EMK aan kracht en wedstrijdritme begon in te leveren. Steensel probeerde de wedstrijd voortijdig te beslissen en ondertussen won het informatie in over de tussenstand bij de wedstrijd van de nummer 2 op de ranglijst DOSKO’32, om te kijken of het kampioenschap wellicht vanmiddag al kon worden gevierd. Nadat Steensel via een goed uitgevoerde aanval op een 0-2 voorsprong was gekomen leek de wedstrijd beslist. EMK bleef voetballen en kreeg via een prima voorzet van Tim de Vries op Tom van Elst nog kans op de openingstreffer, maar de bal ging rakelings naast. Vlak erna pikte Tommie van Elst alsnog zijn doelpunt mee (1-2), maar besefte hij dat de resterende tijd te kort was om nog iets uit te richten vanmiddag.

Het publiek was de grote winnaar vanmiddag bij een wedstrijd waarbij reclame werd gemaakt voor het voetbal, zoals amateurvoetbal hoort te zijn: een sportieve strijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend maar op basis van momenten werd beslist.