EMK – Steensel 2 – 1

Geplaatst op: maandag 18 januari 2016 om 20:00.

Gezien de matige weersomstandigheden, kon EMK geen gebruik maken van de eigen speelvelden, maar dankbaar te gast zijn bij RKVV Tongelre. Het zonnetje was van de partij, maar er was een gure wind die over het speelveld blies. Trainer Toon van der Loo probeerde zoveel mogelijk fitte spelers te laten spelen bij dit oefenpotje tegen de voetbalvereniging Steensel uit de Kempen. Het vaandelelftal van Steensel draait aardig mee in de 4e klasse H. Voor de supporters van EMK was de eerste speelhelft niet bijzonder opwindend. OP het middenveld verloren de spelers van EMK iets te vaak de bal, waardoor de tegenstander kansen kon creëren. Na een half uur spelen kreeg EMK-er Rick Slaats van dichtbij de kans om te scoren, maar kwam de keeper niet voorbij. Kort daarop volgde een goede counter van Steensel over links. De voorzet kon van dichtbij aardig ingekopt worden; keeper Edwin Cuppen had daarop geen verweer (0-1).

Na de rust kwamen Tom van Elst en Giel van Korven in de basis, en het was direct te merken dat EMK meer power had met deze wissels. In een kwartier tijd kreeg EMK enkele zeer goede kansen, maar het vizier van de spitsen stond niet op scherp. Terwijl de toeschouwers de verwachting hadden dat de gelijkmaker eraan kwam, werd op een van de tegenaanvallen van Steensel een overtreding gemaakt in het strafschopgebied van EMK. De strafschop werd goed genomen maar keeper Edwin Cuppen toonde een penaltykiller te zijn en voorkwam een dubbele voorsprong voor de tegenstander. EMK ging verder met het uitoefenen van druk op Steensel en scoorde uiteindelijk de gelijkmaker uit een strafschop hoog en droog in de goal geschoten door Rick Slaats (1-1). Dezelfde speler zette EMK wat later op voorsprong met een schot van dichtbij (2-1). Deze 2-1 bleef staan. Kort voor het einde van deze sportieve wedstrijd was er een ongelukkige botsing tussen Tom van Elst en de keeper van Steensel. Hopelijk houden beide spelers er geen nare gevolgen aan over.

EMK heeft in de laatste twee oefenwedstrijden aardig kunnen oefenen en het nodige vertrouwen kunnen bijtanken in aanloop naar de volgende confrontatie in de competitie: aanstaande zondag 24 janauri (14:30 uur) in een wedstrijd tegen koploper Oirschot Vooruit (als de weergoden ook van de partij zijn).

EMK 1 2015 2016

NBI International