EMK – ZSC 4 – 1

Geplaatst op: zondag 28 april 2019 om 20:15.

De spanning was voorafgaand aan de wedstrijd voelbaar op sportpark Wetteinseind. De trouwe supporters en sterkhouders voelden dat EMK de steun nodig had, wat direct na het beginsignaal werd opgepikt door de thuisploeg: de allereerste bal had zomaar in het doel van ZSC kunnen verdwijnen maar werd ternauwernood gered door de keeper. ZSC dat in de openingsfase moeite had met het voetbal van EMK, kon er in de openingsfase alleen met enkele gevaarlijke counters nog uitkomen. Toch waren de gevaarlijkste momenten voor EMK dat met name via de linkerkant voor gevaar zorgde. Terwijl ZSC nauwelijks een serieuze kans had gehad, was de eerste kans direct raak waardoor ZSC tegen de veldverhoudingen op een 0-1 voorsprong kwam. Direct erna had ZSC zelfs op een 0-2 voorsprong kunnen staan, maar Dillon van de Poel greep met een tackle op de bal prima in en het bleef mede daardoor in de wedstrijd. Net voor rust was er een mooie combinatie tussen Rick Slaats en Rick van den Bogaard, waaruit de laatste de gelijkmaker kon aantekenen (1-1).

Direct na rust nam EMK een voorschot op de overwinning toen een aanval door Kevin Aarts prachtig werd afgerond, 2-1. Er waren diverse kansen om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien, maar EMK was te gretig en daardoor ontbrak de zorgvuldigheid. Toch werd een ruim kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde gemaakt, na opnieuw een prima combinatie tussen Rick Slaats en Rick van den Bogaard (opnieuw afgerond door de laatste); 3-1. Kort voor het einde was er opnieuw een prima dieptepass verzorgd door Simon Gurmu die Rick van den Bogaard in staat stelde om zijn 3e treffer van de middag te maken, 4-1.

EMK mocht met trots terugkijken op de teamprestatie en wedstrijdmentaliteit van vanmiddag, waarbij ook de steun van de 12e man van groot belang was !

EMK: Steven Baggermans, Luke Hilt, Danny Vreven, Dillon van de Poel (Ilker Kiliç), Daan de Jong, Rick Slaats, Christan Messerschmidt, Simon Gurmu, Kevin Aarts, Rick van de Bogaard, Bas Verberne (Sjef Sanders).