GSBW – EMK 1 – 0

Geplaatst op: zondag 11 juni 2017 om 22:00.

EMK kreeg vanmiddag de laatste kans om ook komend seizoen in de 3e klasse te voetballen. Tegen GSBW moest het in één wedstrijd op neutraal terrein winnen om dat te realiseren. Op het kunstgras van het Beerse Boys veld was er in de warming up al direct een tegenvaller voor EMK. Spits en grote aanjager van EMK Tom van Elst kon niet starten in de 1e helft. In de 15e minuut was er de eerste kans voor EMK, maar Rick Slaats schoot de bal naast. Rick van der Hoeven had in de 30e minuut pech dat zijn schot via de paal naast ging. Direct hierna kwam GSBW na balverlies aan EMK zijde op een 1-0 voorsprong. Dat was tevens de ruststand.

Met een aantal wissels aan EMK zijde (van Elst en Sanders), begon men aan de 2e helft waarbij de tegenstander continu met de rug tegen de muur stond. Het lukte EMK echter niet om te scoren en zodoende degradeerde het team van Toon van der Loo en Rutger Maters na een moeilijk seizoen met een groot aantal blessures naar de 4e klasse. Aan de nieuwe trainer voor het komend seizoen, Tom Vroomen, de niet makkelijke taak om de zaak weer op de rit te krijgen.