HMVV – EMK 2 – 1

Geplaatst op: zondag 19 mei 2019 om 21:00.

Het seizoen loopt zichtbaar op het einde voor EMK: bezettingsproblemen met onder andere kwantiteit & kwaliteit zorgen voor continue concessies van de technische staf, ten opzichte van de manier van voetballen die men duidelijk voor ogen staat. Zonder afbreuk te willen doen aan de spelers die vandaag het geel-zwart van EMK verdedigden, kon hoofdtrainer Ronnie Jansen vandaag niet beschikken over een aantal spelers die normaliter tot zijn basis elf behoren. Ondanks dat gegeven was de openingsfase vanmiddag voor EMK dat de bepalende- en bovenliggende partij was. Een individuele actie van Rick van den Bogaard zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een 0-1 voorsprong. Toch was dit comfortabele steuntje in de rug niet voldoende voor EMK en halverwege de eerste helft kwam HMVV door een foutje achterin op gelijke hoogte, 1-1. Zonder verder noemenswaardige feiten werd de rust bereikt.

Na rust leek de aandacht aanvankelijk meer voor het naderend onweer dan op de wedstrijd en was EMK meer bezig met de wedstrijdleiding dan met zichzelf. Stap voor stap kantelde de wedstrijd en kon HMVV meer en meer gebruik maken van het opportunistische voetbal, daarbij gesteund door de trouwe aanhang die doorhad dat er vanmiddag wellicht wel meer in het verschiet lag dan de gelijke stand deed vermoeden. EMK raakte de grip en controle in de wedstrijd kwijt en HMVV schoof meer en meer op richting de 16-meter van EMK. In de absolute slotfase speelde HMVV alles of niets en slaagde EMK er niet in de wedstrijd over de streep te trekken. Uit één van de laatste aanvallen kwam een van de aanvallers van HMVV vrij voor de goal en schoof de bal in de verre hoek voorbij Mitch van Gils, 2-1. In de resterende minuten was er nog een grote kans voor EMK op een wellicht terecht vrij spel, maar deze werd over het doel geschoten.

Met nog de laatste competitiezondag thuis tegen Hoogeloon op het programma, is het duidelijk dat EMK snakt naar het einde van het seizoen.

EMK: Mitch van Gils, Yannick Leenen, Danny Vreven, Dillon van de Poel (Ilker Klilic), Daan de Jong, Eric Ribot, Christiaan Messerschmidt, Rick Slaarts, Bas Verberne (Alex van Otterdijk), Rick van den Boogaard, Kevin Aarts.