Hoogeloon – EMK 2 – 2

Geplaatst op: maandag 15 oktober 2018 om 09:15.

EMK was nog niet wakker bij het starten van de wedstrijd. Na twee minuten was de stand al 1-0 voor Hoogeloon: een misverstand in de verdediging van EMK en een slap schotje met een bal die via de binnenkant paal in het doel caramboleerde. Dat was voor EMK geen signaal om te spelen met meer inzet. Bovendien waren geen herkenbare spelpatronen, vaak was sprake van een “kick-and- rush” manier van spelen, en slechte balcontrole. De eerste doelkans voor EMK was er pas in de 24e minuut met een schot van Ruud Boerema. Enkele minuten later zag keeper Mark Faassen een tegenstander alleen opduiken, kon de doelkans nog verijdelen, maar werd in de rebound geklopt (2-0). Voor de rust, waren slechts twee doelkansen voor EMK.

De tweede helft begon iets beter voor EMK dat nu met de wind in de rug speelde. In de 51e minuut controleerde Rick van den Bogaard een hoge bal en bediende Rick Slaats die de doelkans niet miste (2-1). EMK bleef enigszins drukken met een schot van Robbie van de Ven net naast het doel van Hoogeloon. Hierna verviel de kwaliteit van het spel. EMK had moeite met de inzet van de tegenstander en Mark Faassen moest enkele keren goed in actie komen. In de 79e minuut was er een soloactie van Rick van den Bogaard: met een goed schot werd de doelman verrast (2-2). Beide teams probeerden hierna de overwinning te halen. Met een gelijkspel mochten beide partijen tevreden zijn.

De vele meegekomen supporters van EMK waren enigszins teleurgesteld in de prestatie.

“Ruud Boerema probeert zich te ontdoen van twee tegenstanders”  “Doelpoging Christian Messerschmidt”