Sarto – EMK (zaal) 2 – 5

Geplaatst op: zondag 9 oktober 2016 om 10:15.

De eerste topper in de 2e klasse 02 had een betere ambiance verdiend dan de troosteloze omstandigheden in Goirle. Maar liefst 10 supporters hadden de weg gevonden naar sporthal Wissel, waar ze in de openingsfase twee afwachtende teams zagen: het leek dat Sarto niet compleet was (ook geen wisselspelers), waar het ook het initiatief aan EMK moest laten. EMK had veelvuldig balbezit maar kon geen echte doelkansen creëren en geheel tegen de veldverhouding in kwam een effectief spelend Sarto op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust had EMK de stand weer gelijk getrokken na een goed uitgevoerde aanval, 1-1.

Na rust ging het tempo omhoog en probeerde beide teams de wedstrijd in het slot te gooien. Het was EMK dat het eerst op voorsprong kwam, 1-2 waarna een niet gegeven corner voor EMK resulteerde in een counter waaruit Sarto de 2-2 liet noteren. In de slotfase kwam EMK wederom op voorsprong en ging Sarto alles of niet spelen waarbij de keeper als extra veldspeler ging fungeren. Sarto ontwikkelde een waar slotoffensief maar de verdediging alsmede keeper Toon van der Loo hielden het doel schoon. Slordig balverlies op de EMK helft leidde tot de uiteindelijke beslissing toen Christian Messerschmidt het duel won en van eigen helft de bal in het lege doel schoot, 2-4. De uiteindelijke 2-5 was voor de statistieken.