Sterksel – EMK 1 – 1

Geplaatst op: zondag 23 april 2023 om 22:20.

Vanwege blessures en enkele afwezigen was het vanmiddag puzzelen voor de technische staf van EMK en verscheen hoofdtrainer Ronnie Jansen zelf in de basisopstelling. De openingsfase van de wedstrijd was voor EMK dat direct enkele doelkansen kreeg en na een assist van Sjef Sanders een schot van Kevin Aarts via de onderkant van de lat, de pech had dat deze nog voor de doellijn terug in het veld sprong. Na een kleine 20 minuten waarin het initiatief voornamelijk bij EMK lag, kon Sterksel zich stapsgewijs onder de druk van EMK vandaan voetballen en kreeg het ook de eerste doelkansen. Na een half uur voetballen kreeg Sterksel een vrije trap aan de buitenkant van de 16-meter en de afvallende bal werd via een kopbal in het lege doel van EMK geplaatst; 1-0. Nog voor rust kreeg EMK enkele prima mogelijkheden op de gelijkmaker maar de keeper van Sterksel en een schot van Steve de Ronde dat net over het doel verdween zorgden ervoor dat de gastheer met een kleine voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Na rust waren beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd, golfde het spel op en neer en waren er kansrijke situaties voor beide doelen. Met nog een half uur te spelen kreeg EMK een vrije trap die door Kevin Aarts voor het doel werd gebracht en via een speler van Sterksel in het doel verdween (eigen doelpunt), waarmee de gelijke stand (1-1) garant stond voor een boeiende slotfase. Het spel werd aan beide zijden slordiger maar ook opportunistisch, viel er veel balverlies te noteren, waren er penalty momenten voor beide doelen en mochten beide teams aanspraak maken op de overwinning. Beide teams slaagden er nauwelijks meer in de bal in de ploeg te houden waardoor de teams veel energie gebruikten om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Nadat Sterksel enkele grote kansen om zeep had geholpen kreeg EMK in de slotminuten ook nog een grote kans op de overwinning, maar de bal ging voorlangs het doel waardoor het gelijke spel voor beide teams als een gemiste kans voelde.

Opmerkelijk feit om te vermelden was het verdienstelijk debuut van jeugdspeler Willem Heuvelman (JO19-1).

Door het resultaat op de andere velden, blijft de slotfase van deze competitie spannend en boeiend: er is voor EMK nog niks verloren in de strijd om de evt. nacompetitie.