Vessem – EMK 5 – 1

Geplaatst op: zondag 21 april 2019 om 11:00.

Onder behoorlijke publieke belangstelling stond de terugwedstrijd in Vessem op het programma, nadat beide ploegen elkaar vorige week in Nuenen hadden ontmoet (1-0 overwinning voor Vessem). Vessem nam direct na het beginsignaal het initiatief met veel druk naar voren via de beide vleugelspelers en inlopende mensen rond de 16-meter. Dit aanvallende concept (met doelpunten in de 20e- en 23e minuut), zorgde voor een continue dreiging op de helft van EMK waaronder de ploeg uit Nuenen zich niet uit kon voetballen, 2-0. Nog voor rust leek de wedstrijd definitief beslist toen Vessem na een misverstand achterin bij EMK de 3-0 liet noteren, maar dit doelpunt werd vanwege een aanvallende overtreding afgekeurd.

Na rust brak er een betere fase aan voor EMK waarbij het ook de aanvallende intenties kon omzetten in enkele prima aanvalspogingen. Na de aansluitingstreffer van Rick van den Bogaard (2-1 in de 54e minuut), leek het er even op dat EMK zelf mocht hopen op meer totdat een gemakkelijk gegeven vrije trap voor Vessem na slordig uitverdedigen in de verdediging van EMK werd omgezet in de feitelijke beslissing van de wedstrijd: 3-1. In de slotfase (waarin de emoties in het veld nog even opliepen), liep de score nog op naar een 5-1 eindstand, maar deze was slechts belangrijk voor de statistieken.

EMK: Ramon Leenen, Luke Hilt, Dillon van de Poel, Danny Vreven, Daan de Jong, Eric Ribot (Sjef Sanders), Christian Messerschmidt (Daan van de Ven), Rick Slaats, Kevin Aarts, Rick van den Bogaard, Bas Verberne.